Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2008-05-03

Sänkt kommunalskatt i sikte.

Linköpingspolitikerna ska kontakta näringslivet om de vill finansiera gator och grönstråk. Det bäddar ju för att vi vanliga arbetare får betala mindre i skatt. Det måste ju vara hela vitsen eller är det en slags överkonsumtion som kommunen ska till att göra. I så fall passar det ju liksom inte, inte alls.

Samarbete med näringslivet är ju inte av ondo, det är inte så jag menar. Men grundläggande infrastruktur betalar jag via skattsedeln, det trodde jag var hela vitsen. Men det skulle inte förvåna mig om det inom ett kort tidsperido döper om Kaserngatan som får heta McDonaldsgatan, Drottninggatan kan heta JASvägen, Storgatan döps om till SEB-vägen, Stora torget heter H&M-torget.

För näringslivet vill ju ha något för pengarna. Men det kanske inte kommunens företrädare förstår. De kanske tror att näringslivet ger ut allmosor likt mecenater förr i tiden.

3 kommentarer:

Hans Lundgren sa...

Rent matematiskt spelar det ju ingen roll om vi finansierar det allmänna med skatter eller höjda priser på varor och tjänster.
Men rent politiskt är det en stor skillnad. Vi frånhänder oss ju rätten att vara med och bestämma hur det ska vara. Å andra sidan kan ju knappast underhållet av vägar och grönområdet bli sämre än det är nu - Järnvägsparken är ett pinsamt skämt. Som park betraktad.

Anna Larsson sa...

Mm det var ju inte så jätteutvecklade funderingar Muharrem dryftade i Corren. Jag tror precis som du att näringslivet kommer att kräva någon slags återbetalning och det är ju ganska oklart om vilka tankar politiken i staden har om det. OPS är ju på inget sätt allmosor, men diskussionen om detta har ju varit lite svamlig.

Det blir spännande att se vad det är för konkreta tankar som finns, men jag är skeptisk.

sLars sa...

Nej Hans, det är ju ett nollsummespel på ett sätt. Det är det. Och jag tycker inte om att överlåta åt de så kallade marknadskrafterna. Det mest dåraktiga är ju att "Det löser sig med äldrevården när de gamla får bestämma själva". En del alternativ ska inte ens finnas. Så KLART!

Nej Anna, de var inte väl underbyggda, det är en sak som är klar. Delar din skeptisism. Mycket.