Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2008-05-05

Nämen - ökar klyftorna?

Det var det väl ingen som trodde. Eller?

Nyheterna i TV4 tar upp det idag i sin 22-sändning. De rikare blir allt rikare, och de fattigare blir fattigare. Alla förvånade räcker upp handen. Om ni orkar...

De som sparade ihop till pensionen och fick sänka sina avsättningar till pensionen står för sponsringen av detta avdrag. Finansminister Borg var emot den. Så klart.

Men fint Maud, tjusigt och jättebra ordnat, och du håller ju ditt vallöfte som gavs när segern var klar. Före valet skulle du göra det möjligt för företag att anställa folk. Efter valet var parollen, som nu är uppfylld: "Vi ska göra er företagare rika".

Men nationalekonomiskt och privatekonomiskt så är det förkastligt. Det finns väl inte en VD som ens betalar sina strumpor, han får sin lunch troligen varje dag. Ekiperingen står också antagligen företaget för. Tjänstebil? Nä, inte ens det utan någon företagsbil körs väl runt. De är ju reklampelare och utläggen som vi vanliga dödliga alltmer fattigare har finns inte i deras kassabok. Sådant förstår inte Maud. Inte heller att personer i denna ställning i stort sett har det omöjligt att konsumera mera och sätta fart på några hjul. Det låter sig inte göras.

Tror inte de skapar några nya jobb för sina pengar heller. Det är ju deras pengar. Minns Karl-Bertils pappa på julafton, som inte tycker fula skålar ska ges bort. "Den var ju min!".

Nu är ju fortfarande tidskonstanterna tillämpliga, de ska påpekas.
Så de verkningar vi ser härstammar även från den förra regeringen. Men jag inbillar mig att de höll emot klyftans utbredning med en helt annan emfas än den nuvarande.

Inga kommentarer: