Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2007-07-24

Millenietrilogin, förlåt, salandertrilogin som film

Missat helt att de funderar på att göra Stieg Larssons trilogi till filmer. Hoppas det blir en dansk variant, och inte bara Persbrandt och c/o. Inget fel på honom alltså, men undrar om inte en dansk produktion skulle göra det till en rysare av stora mått. Och en sevärd film.

De svenska filmerna på senaste tid är inte mycket att hänga i en julgran om man jämför. Eller ens ge bort i julklapp. Under surfningen kom i alla fall jag fram till att Lo Kauppi är given i den kvinnliga huvudrollen.
Det finns givetvis en hel drös unga kvinnor som kan spela rollen. Så klart, det finns däremot en del som troligen inte kan spela den. Och även här ska man leta utanför Sverige, det tror jag trilogin tjänar på.
Blomqvist - Mads Mikkelsen...exempelvis. Inte helt fel.

2 kommentarer:

Kristina sa...

Inte helt fel. Det är ju helt rätt! Filmen kommer aldrig att hålla måttet som svensk. Danskarna må ha en handfull skådespelare, som syns i alla produktioner, men de slår oss med råge. Mads mmm...

sLars sa...

Ja, de slår oss med råge i alla fall när det gäller att intressant och gripande berätta en historia.

TV-produktionerna Anna Holt, Nickolaj och Julie, Krönikan (hette den så?) för at tinte tala om filmen "Blinkande Lyktor". Se den! Ja, då Mads är med där också. ;-)