Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2007-07-08

De sju underverken är på plats, så att säga, 100 miljoner röstade. På TV4 sitter Ernst B och Dick H och vid frukostbordet, inte soffan som sagt, och ondgör sig över valet. Ondgör sig över att det inte är "riktiga" underverk, att man borde sätta samman en expertpanel (det kan väl ändå bara svenskar komma på!) som ska "avgöra" vilka underverk som är...underverk.

100 miljoner...när jag gick i skolan var vi 4 miljarder på planeten, nu tror jag vi är 9 miljarder. Drygt var hundrade person har röstat alltså. Om jag räknar rätt. Kritiken är, om man ska tro Dick och Ernst, att det varit liksom uppvigling från länder, eller städer att folk ska rösta just det underverket.

Så är det. Face it. Om "de andra" (välj perspektiv, nord-syd, öst-väst, rik-fattig etc) röstar så är de fler. Face it. Många fler. Indierna är drygt 1 miljard, kineserna 1,4 miljarder. Face it.

Framröstningen är diskutabel, internet och telefon, hur många har det? En människa utan internet och telefon skulle antagligen anse det vara ett underverk att få en bostad. En människa utan bostad i Stockholm tycker antagligen samma sak. Visst, jag köper att vi ska liksom ha ett "arv", för den läskunniga delen av världens befolkning.

Galan igår engegerade 2 miljarder människor. Musiken - det är ett av världens sju underverk. Kanske det enda.

Inga kommentarer: