Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

2009-06-14

Komvux stängs för omogna tonåringar

Det är inte längre möjligt i Sverige att få en andra chans om man haft trassel i gymnasiet. Idag kan läraren bete sig hur som helst, läraren kommer att få ökad makt i gymnasiet över elevens framtid. Det är inte en utveckling jag ser fram emot.

Det kan i och för sig diskuteras om man ska kunna läsa upp betyg i KomVux men jag tror inte att någon gör det för att det är roligt. Utan för att mognadsgraden har höjts, kanske ett nyvaknat intresse för vissa ämnen väckts.

Det är dåligt av nuvarande ralliansen att inte tillåta KomVux. Taktiken som gymnasieleverna kommer att tillämpa står väl sig klar? Bättre med IG än G, så det är ju bara att lägga av i vissa ämnen. Då kommer belastningen på KomVux att bli ännu högre.

Kanske det är dags för Jan Björklund att gå just KomVux för att få lite insikter och läsa upp lite betyg i vissa ämnen?

Märker ni hur det elitistiska samhället smyger sig på oss?
Psyksjuka har ihjäl slumpmässiga individer på stan, elitskolor blir tillåtna och vanliga tonåringar som har normala pubertala bekymmer i gymnasiet får inte en andra chans.

(Uppdatering Måndag: På tolv timmar, sedan igår söndag kl 20:28, har jag medhåll. Kikade nyss, och 70% anser att man är värd en andra chans. 50 000 personer har röstat på aftonbladet.se.

Oj oj oj...på bara fem-tio minuter hade ytterligare 1500-2000 personer röstat, siffrorna står sig dock, det börjar luta åt 77%)

Inga kommentarer: