Min vän skriver om Bengaliska ägg redan för ett år sedan, men diskussionen om på vilken ledd ägg ska skäras återupptas tydligen i min väns familj.
Vi tog Melker Anderssons råd - som inte är en av våra favoritkockar och skulle göra Benkes Ägg. Mjuk-kokta. Ni vet det där tillståndet de har när de är mellan hårda och lösa, eller snarare mellan lösa och hårda...
Nå. Koka upp vattnet, ta dem av plattan och låt dem ligga i vattnet i en halvtimme. Utan lock, tror vi (minns nu...att detta är inte en av våra favoritkockar) för det sade han inte. Är det månne inte viktig information?
Nå, vi gjorde ett par ägg. Fem för att vara exakt. Vi får se hur de blev.
Melker hade en utredning som gränsar till det roligaste jag hört sägas ifall det var någon skillnad på spisar. Men kokande vatten är ju...i alla fall i Sverige...kokande vatten...så...liksom. MEN HALLÅ!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar