Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2008-08-19

Naivistisk gymnasial nollning.

Nollningen har genomgått en hemsk metamorfos. Från, för trettio-fyrtio år sedan, att vara en sammankopplande del i universitets värld för de nyanlända till pennalism.

Förklaringen är enkel, nollningen togs för tiotalet år sedan över av barnen på gymnasiet och infiltrerade sedermera unviersiteten. När naivisterna från gymnasiet växte upp kom de ju till, just det, till universiteten. De ansvariga på universtietet klarade inte av bildningsdelen (eller låt oss kalla den hyt, hyfs och hållning) som skall hållas lika högt som uppdraget att högutbilda (i meningen mera, inte mycket eller en messe).

Så därför ser det ut som det gör idag på universiteten, och så klart, även på gymnasiet. Men det finns en moteld. Flera gymnasier i Linköping kommer på råd. De vuxna tar ansvar för inskolningen, pennalism och maktutövning ska inte förekomma. Så det kommer att vara gymnasierna som sanerar universitetens nollning. De senare HAR faktiskt spårat ur. I alla fall att döma av den bistra uppsyn som fadderiet har på Linköpings Universtitet.

Idag såg jag två dårpellar, på universitetsområdet som jag så klart återvänder till för att insupa atmosfär såväl som god espresso. Dårpellarna vandrade likt robotar fram och tillbaka framför caféet. Vansinne. Dåraktigt och inte roligt.

Jag drar mig till minnes den äldre student på universitetet som iklädde sig kostym, för att liksom karaktärisera I-linjen. Eller snarare bilden av en person som går på I-linjen. Roligt. Självdistanserande humor.

Så studera http://www.linkoping.se/InformationOm/Utbildning/gymnasieskola/ALG/_news/Nollning.htm så ser ni bland annat hur nollnigen i framtiden även kommer att vara en trivsam upplevelse på universiteten runt om i Sverige. Filmjölkshällande barn i gymnasiet göre sig icke besvär.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=817985

1 kommentar:

Anonym sa...

*** Ondskan - pennalismen, fascismen

De former av pennalism som Guillou beskriver i boken "Ondskan" har starka auktoritära drag. Principen med enkla övergrepp föder, som de flesta också inser grogrund för betydligt grövre angrepp. Ni som tänker inser lätt att öppen pennalism, som den i Riksdagen ändå är liten hjämfört med de övergrepp som i lönndom kan sättas mot enskilda fritänkare runt om i landet. Själv är jag nu hemlös (men frisk, fri från missbruk och har alltid följt t.ex råd och anvisningar av arbetsförmedling).

Problemet eller dilemmat här är ju att Sverige i grunden är konstituerat på pennalism. Makten utgår från folket (enligt grundlag) men det sägs inte hur det ska ske... och en av de ondskefulla (realistiska?) tolkningarna är att grundlagen åberopar pennalism!?

Sedan länge förekommer avancerad mobbning /pennalism i Sverige. Sådan smygfascism är farlig. Ex. många hemlösa har inte alls misskött sig och straffat ut sig ur sina lägenheter. Nej, i många fall handlar det om den Svenska extrema pennalismen. Läs mer nu! ...t.ex här:
Länkstation: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=11929

M.v.h
Morgan Ohlson (morgan.o@passagen.se)
# Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08
# Hemlös sedan 2008-07-01