Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2008-08-03

En Pia, en öl och risottoplan

Mer behövs inte.

Pia idag, på P1-programmet Sommar. Hoppas ni lyssnade, om inte så klart, finns webben om man har webb. Sonen konstaterade idag "hur ska farmor och farfar kunna vara med på de spel och så och annat där det hänvisas till webben?"

Eh, sade jag.

"Ja, de har ju inte internet, de vet inte vad det är knappt".

Nej, sade jag. Det har du rätt i. Underbare son som tänkte ett steg till, som jag ofta gör. Ibland fyra steg till. Men det är undantag. Farmor och farfar, alltså sonens, har inte internet. De har inte nytta av det. De, och andra där de bor undrar:

1. Vem har bakat idag?
2. Vad ska vi äta till middag?
3. Varför kom inte tidningen i morse?

De skiter i Tailand, Bush och WTO. Med rätta på något vis. Men nåde dem om de vill ha hjälp - efter 50 år av skatte och arbetsgivaravgiftsinbetlningar - med att sätta på sig strumporna. Då jäklar. Det Kostar. Pengar. Eh va?

Ja.
Det gör det.

Apropå kd (? ibland förvånar mig hjärnans språng och vindlingar till och med mig själv, det är BRA...) så hörde jag idag på Pias sommarprogram ånyo Malte Lindeman som kristdemokrat. Det var roligt. Hoppas fler lyssnade, och röstar på några andra...:-)

Än demokraterna. Social- eller sverige- eller krist-. Det verkar liksom hugget som stucket. Faktiskt. I alla fall när det gäller de två senare. Det måste jag tycka, och stå för. Man ska stå för det man tycker.

Ölen? En Oppigårds, late summer edition. sensommaröl. Varför kallade de inte den för sensommaröl.

Det fattar jag inte. Lyssna, säg det! Lugnt och stilla. Just nu. Sensommaröl.

Va? Late summer edition. Engelska i dalarna, men OK då. Det går an, för att Älvdalen kanske är en engelsk koloni. Från början.

Risottoplan? Jag och dottern ska äta risotto. Inte en sådan där man åt på sjuttiotalet - ris och kött och ärter och morötter - utan en italiensk risotto. Förklarade receptet för pappa, idag 86, kock, och han sade spontant "det låter gott".

Sådan ska jag göra nu. På egentillverkad kycklingbuljong. Det var så jag kom på kopplingen till födelsedagsbarnet. Han gjorde allt från grunden som kock. Allt. Buljong så klart.

Klar buljong.

Grattis pappa!

Inga kommentarer: