Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2008-04-13

Min lyckas hus

Jag stod med CD-skivan i handen, i Helsingborg. Och tänkte, den här borde jag nog köpa. Göran Fristorps nya skiva, ingen på 12 år, sedan "Min lyckas hus".

Det som fångande först var en översättning av "Funeral Blues", du har hört den om du sett "Fyra bröllop och en begravning". "Stop all the clocks, cut of the telephone" börjar den, och läses vid den enda begravningen som förekommer i filmen. Den läses då av den underbare skådespelaren John Hannah.

Göran Fristorp har själv, vad jag förstår, bearbetat den till svenska. Ett grannlaga arbete som han lyckats väl med.

Hittade en sida på nätet där man kan lyssna på utsnitt av skivan, "Nu är den stolta vår utsprungen, den vår de svaga kallar höst.". Fristorpsfinurligt till underskön musik. Han skriver fantastiskt bra musik, tidlös som någon skrev i en tidning. Några kallar den säker banal, de får göra det. Tårarna strömmar av den minut jag redan hört. Dessutom är ju Görans röst inte av denna världen, han är nog en ängel han med. Som Anna, ni vet, sopranen.

Osså köpte jag den inte!!! Klumpigt. Åtgärdas om några minuter, om jag hittar en affär som säljer CD-skivor på staden...

1 kommentar:

Anonym sa...

Välkommen till Facebook Göran Fristorp/grupp. Där kan du följa konserter, kuriosa mm.
Medlemmar på sidan har ett intresse, Göran Fristorps musik.

Med vänlig hälsning
Ellinor Åhs