Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2008-04-23

Göran Fristorp - snälla vänta inte i tolv år till

Min lyckas hus, så heter CD-skivan - vars titel förresten gav sökträffsrekord för en vecka sedan på den här sidan - som Göran Fristorp givit ut. Nyligen.

Underbar, underbara sånger, Helen Sjöholm hjälper till ibland, hjälper till är dagens underdrift. Hon är fullständigt underbar. Mer! Mer! Mer!
Men Fristorp nöjer sig inte med svenska röster, Marian Aas Hansen sjunger på norsk. Det är också fantastiska tänkvärda texter av Göran Fristorp men också av andra svenska författare; Karlfelt, Fröding, Lagerkvist.

Fristorp platsar i sällskapet. Med den äran.

En dröm om allt det där
som borde få sin tid
om nån att hålla kär
och leva tätt invid
att våga somna in
befriad - lugn och trygg
och viska "du är min"
tätt bakom någons rygg


Jag tänker på, salig i åminnelse, PA Sjöberg (grundaren av kören AdLibitum) när jag lyssnar, han älskade - såvitt jag förstår - Göran Fristorp. Vi gjorde under PAs tid många konserter med Göran Fristorp. Ofta stod Göran strykandes skjortor inne hos tjejjerna...så klart. Var annars?

Några av sångerna på Min lyckas hus kommer att snurra (heter det så i en MP3-spelare?) länge i sommar i MP3-spelaren. Länge länge. Frid ger den. I alla fall mig, men troligen inte så många med mig. Jag är ju en obotlig romantiker. Vi är på utdöende, men kommer till liv då och då, vart tolvte år eller så.

Snälla Göran vänta inte i tolv år innan du räddar mina somrar, en räddningsinsats om elva år tror jag vore bra. För mig i alla fall.

3 kommentarer:

Ellinor sa...

Jag instämmer till 100%. Balsam för själen och godis för öronen.
Varje stycke växer i kombinationen text och musik.
Tack Göran Fristorp.
Med vänlig hälsning
Ellinor Åhs
Billdal

sLars sa...

Ellinor...då är vi två. Minst. Vet en till förresten, som lyssnar på Göran Fristorp. :-) Balsam för själar behövs. Hade glömt det uttrycket.

Ellinor sa...

Välkommen att ta del av information om Göran Fristorp på Facebook och gruppen Göran Fristorp är bäst./Ellinor