Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2008-03-26

Avdeldningen för dåliga förslag

Maudan har traditionellt sett omfördelat från de som har lite till de som har mycket och förslaget om avskaffandet av barnbidraget förvånar. Det är dock som vanligt när det gäller Maud en dålig idé, dessutom från en företrädare som representerar under 10 procent av väljarnas stöd. Det tenderar alla plötsligt att glömma bort.

Det gäller att värna om en generell välfärdspolitik, den kommer alla till del. I detta fall barnens, antingen genom att välbärgade familjer faktiskt spar barnbidraget till barnens framtid, eller att mindre välbärgade familjer får en drägligare tillvaro. Som förstås också gynnar barnet.

Tyvärr säljer Maud in Timbros budskap med timbrotrumman till alla de som nu propagerar för att avskaffa alla bidrag. USA here I come, privata försäkringar here I come, Gud, Jesus, Buddah och Allah bevare oss för den sortens lösningar.

Ju mer vi närmar oss en privatfinansierat välfärdssystem desto större blir sannolikheten för ett lika hemskst som uppdelat samhälle. Ambulanspersonalen framtida första fråga i ett frågebatteri utformat av någon marknadsundersökande ekonom kommer då att besannas: "Hej! Vi är glada att kunna hjälpa dig! Jaha, jaså, du har Trygg och Hansa, ledsen lille blödande och andfådde vän, men vi har inte avtal med dem, du får ringa igen till Ambulans AB Tryggofin. Jag har numret här!"

"Men men men...jag håller ju på att..." suck och pust "...dö, tror jag".

"Som sagt, ledsen, men vi har inte avtal med Folksam, du får ringa till Ambulans AB Tryggofin, ringer du via FolkoFin nummerupplysning ingår uppkoppling. Det är gratis!"

1 kommentar:

sLars sa...

Som sagt. Hennes allians verkar inte vara med på att bidraget ska ryka för rika (tack Torbjörn Gustavsson för den fyndiga formuleringen). http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1012617.svd