Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2009-04-28

Medias ansvar (favorit)serie i repris

Eknomin är på väg ner. Visst. Men inte så himla stort som media gör gällande, de verkar dölja fakta som talar för att det är på väg upp "Ja, USAs ledande ekonomer säger att det är på väg upp, men det ligger i Obama-administrationens intresse att säga så för att lugna".

Jaha. Men det finns ju ekonomer som säger att det är botten som är nådd. The bottom is nådd.

Reprisen då...jo. Influensan. Stora trumman, slå på den! Det är farligt det är hemskt. Folk dör. Fyrtio har dött!!! Det är en epedemi på g, eller pandemi.

Lugn och fin nu. Hur många bor det i Mexico? 100 miljoner! Ett hundra miljoner.

Hur många bor det i Mexico City? 100 miljoner i Mexico. 100 miljoner...om vi låter de 40 vara dödsfall av influensan i Mexico. Det blir...0,0004 promille. 0,4 tusendels promille!!! Men HALLÅ hela pressen. Radion och TeeeeeeeeeeeeeVeeeeeeeeeeen.

I Sverige skulle det bli 3,6 dödsfall. Ingen panik.

Och nu tackom och lovom har det lugnat sig i rapporteringen. Sveriges Radios var, såvitt jag begriper, först. Men de andra hänger säkert på.

Skadan är dock skedd. Det är risk för pandemi. Den andra grodan av media påverkar den första redan idag. "Nu är det ännu mera lågkonjunktur". Som om den första prediktionen om lågkonjunktur inte var nog...liksom...

Inga kommentarer: