Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2006-05-22

Sitter och grunnar på Karin Pilsäters fadäs. Enligt henne själv på den välordnade bloggen hade hon 9:30 på morgonen efter vinintag 0,3 promille i kroppen. Det fastslogs i en poliskontroll.

På en hemsida http://www.ltkalmar.se/salvia/arkiv/2002_02/alkohol.htm står att läsa att man förbränner 0,9 promille på 6 timmar. Då räknar vi då, baklänges, och snällt:

Vid tolvtiden kvällen före hade Pilsäter i runda slängar 1,3 promille. Det är lite vinflaskor det...inte så lite heller, det motsvarar en delad flaska vin (http://www.iform.se/Crosslink.jsp?d=887&a=1026) vid tolvslaget. Men jag undrar om det inte var ett mer, vad ska vi säga, kontinuerligt inmundigande av vin.

Vid 1,7 promille blir en kvinna "Hon sluddrar men är fortfarande glad. Talet är en smula oklart. Är hon i dålig form börjar fasaden spricka." (http://www.iform.se/Crosslink.jsp?d=891&a=4195).

Jag undrar jag. Över Pilsäter, och jag rekommenderar henne att följa sitt eget partis råd i frågan. Att söka hjälp, det rekommenderar nämligen Folkpartiet om man åker fast med en promillehalt som överstiger 0,2 promille som ju är gränsen som bekant.

1 kommentar:

Fröken Lund sa...

Tänk så bra det vore om det fanns alkolås i alla bilar. Så enkelt och så mycket säkrare i trafiken.