Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

2005-02-04

Det står helt klart sedan man läst domen i det uppmärksammade motalafallet att numera gäller muslimsk rättspraxis i detta land. Det är flickorna, tjejjerna, kvinnorna som får straffet. Förövarna, männen eller ska vi säga pojkarna går fria.

Uppfattningen att kvinnor och barn är lovligt byte delas uppenbarligen av det svenska rättsväsendet, behandligen av våldtagna barn och våldtagna kvinnor sitter i väggarna; hon har sig själv att skylla, hon skulle haft längre kjol (annars blir männen pilska och de kan de inte kontrollera), hon skulle gjort motstånd (och riskerat att dö) hon skulle inte druckit sprit. Men det var männen som är (eller borde vara) vuxna, det är de som ska säga "nej" oavsett hur sakförhållandena är.

Kraven på kvinnorna övergår mitt förstånd. Det är mannen som ska säga stopp. Det är mannen som ska vara vuxen i ett normalt umgänge med barn.

Det är dags att någon drämmer näven i bordet för snart införs och godtas stenkastning på kvinnor som har sex före äktenskapet i Sverige och skampålen dammas av. Det är bara det att de som de borde kastas sten på och sättas i skampåle går fria.

Inga kommentarer: