Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

2015-01-03

Minns det som igår, min vandring med Flisa

Det var på den tiden hon bodde mitt emot frimurarehotellet, vi var där på middag och jag sa "jag går ut med henne". Så blev det, med viftande svans i hallen och under inga protester togs kopplet runt halsen.

Vi skulle UT Flisan Och Jag. UT. Detta ord man passar sig för att säga i hundars närhet. Men nu skulle vi det. UT.

Vi gick ut. Lite lite dragandes i kopplet för att testa mina gränser. Jag drog tillbaka, och efter två sådana ryck förstod vi vem som faktiskt bestämde. Och att promenaden skulle bli längre om det inte drogs i kopplet, vare sig från Flisans sida eller min. Vi var ense. Hade jag haft en svans att vifta med hade jag gjort det. Mycket.

Det slumpade sig så att vi under vår vandring på hemåt mötte en vän till mig som hade sorg, stor sorg. Minns faktiskt inte riktigt exakt , men något allvarligt var det. Det var utanför de Klomp. Flisan satte sig lugnt ner och väntade medan den snyftande vännen grät en skvätt mot min axel.  Som om hon förstod att nu ska vi vänta lite här; detta är viktigt.

Flisan, i din hundhimmel, vila i frid, som bara du kan. I mitt katthjära har du en varm plats som. Den bästa av hundar som vandrat här på jorden.