2014-12-07

Ett underbart korsord har försvunnit.

Tänkte sätta mig med korsordet i Paus-delen i Östgötacorrespondenten - vår lokala tidning, detta korsord som får mig att fundera över en historisk händelse, hitta ett krångligt ord för någon företeelse och försöka lista ut en författare och hens verk. Det är kort sagt ett lysande korsord, bildande och intressant samt kräver en del att lösa.
Borta. Puts väck.

Ersatt av ett urfånigt helgkryss med bläfsfoton, ordet FARSA som en av lösningarna. Sa aldrig Farsa till min pappa. Fånigt. Dumt.
Gör om gör rätt.

Okey tänkte jag, lämnar det, det kanske bara är nu i december - det hette ju helgkryss - men då tar jag och tittar på orden där i spalten bredvid korsor...det, där man kan lära sig nya ord. Hm...det är något annat där. Märkligt.
Borta. Puts väck.
Ingen ersättning hittade jag heller och blev förvirrad av spalten där man kan få poäng på olika områden. Visst var den åt andra hållet förut? Läste frågorna och det hängde inte ihop alls. Men jag kan minnas fel.
Poäng-frågorna struntar jag i, men ordkunskapen är mycket bra att ha i en tidning som menar allvar med sitt värv. Tycker jag.
Gör om. Gör rätt.
 

Läser sedan i en liten liten notis att det är förändringarnas vind som blåser. Pyttsan, det är snarare en fördummandets bris som blåser.

Tar i stället fram korsordet från förra lördagen, som jag inte är klar med än.


Urdåligt av Corren att kasta överbord ett korsord som var unikt; som lärde ut något och som var en del av min helgunderhållning. Som jag såg fram emot med glädje just för att det var svårt, men inte oöverkomligt.

Vore det enbart jag som bestämde åkte nu Corren ut ur hushållet. Men nöjde mig med att trycka på Gilla-knappen för att markera "Sluta Gilla sida" på Corren.se på Facebook.

En liten men dock digital protest.

Inga kommentarer: