Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

2011-06-05

Centerpartist ute och är vilsen. Inte så lite heller.

"Fördelarna med ett jämlikt samhälle är många." drar vi till med i debatten om jämlikhet. Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

Nähä?!? Är det fördelar med ett jämlikt samhälle?

Stoppa pressarna!!!


Vilken del av debatten som Pär Ström och Gudrun Schyman missade skribenten? Vilken del av andra debatter har skribenten missat. Det kan man undra. Pengajämlikheten är där, för att stanna. Cirka 400 personer äger lika mycket pengar som 2,7 miljarder av världens folk. (Källa: Myten om Maskinen av Alf Hornborg)

Så nog är det snett alltid.

Och det parti som skriver om skillnaderna förstår inte - som jag ser det - att se till att täppa till dem. Elpriset...någon som reflekterat över priset och om det ökat eller minskat sedan marknads"anpassningen" skedde? Apoteksavregleringen...någon som gillar't?

"Idag är det naturligt att ta ett SMS-lån" - känner ingen som tar SMS-lån, och jag är inte bekant eller vän med endast femtio-plussare. Så, som en god vän säger, "det är olika det där".

"Kapital utgör grunden för vårt välstånd". Skulle inte tro det. Vill ha fritt tänkande, religionsfrihet, åsiktsfrihet, mat på bordet - även om det är ur hand i mun och jag tror inte för ett ögonblick att ett futtigt avdrag på 5 000 skulle minska klyftorna ett dugg.

Det utrymme som skapas kommer att gå till förhöjda priser på livsmedel, höjda elpriser och annat som höjs när den marknaden får bestämma. Så direktörerna på Vattenfall och e-on är de som går vinnande ur detta förslag. Tror jag.

Inga kommentarer: