Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2007-09-14

Fotboll tittar jag inte ofta på

Men idag tittade jag på damernas möte mot USA. Det var inte roligt för di svenske. Det är som det är, förstår att de är ledsna. Det fanns en del chanser men inte då. Bollen rullade inte svenskornas väg som det heter.

En av anledningarna till att jag inte tittar så mycket på idrott är att klyschorna blir för många liksom. Och även i en lagsport vill man utse individuella missar som "det beror på" så att säga. Det tror inte jag på riktigt. Det är ju massan som ska kämpa, som ska vinna.

För mycket fokus på misstag dessutom, i stället för att det som var bra. Också en egenskap hos idrott som jag inte tycker om. Och sedan kärnpunkten:

"Vi vann" men
"De förlorade" om samma lag! Det är otroligt. Vilken utsiktspunkt man har då liksom, vill ha del av segern men inte dela förlusten.

2 kommentarer:

Hans Lundgren sa...

Bland de värsta och vanligaste klyschorna i fotboll är: "Han fixade en frispark/straff för laget/Sverige". Så heter det numera alltid. Vaddå fixade? Det förutsätts alltså att man, när man blir attackerad, ska göra allt för att få det att se ut som om attacken var ojuste! Tjyv- och rackarspel alltså! Man betackar sig.

sLars sa...

Ja, det har du rätt i. Fixade en frispark. Sportjournalister har väl liksom inte mycket bruk av språk. Liksom.