Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2007-01-09

Ja, jag har träffat Meryl Streep och tagit hennes hand. Det var förr i tia, 1982 eller så. Kastrup, som inte såg ut som nu. Då.

Min teori är att hon spelade in Mitt Afrika. Vem bryr sig om teorier när man hållit hennes hand.

- Excuse me, are you Meryl Streep?
- Yes. Och så kom det. Leendet.
- You are a wonderful actor.
- Thank you, med ögonen in i mina.

Det tog, faktiskt jag lovar trots att jag är en pratkvarn, 12 sekunder. Men vilka 12!

Folk i kören Vox Humana jag sjöng i då vill TA på mig när jag berättade om det.

Ja. Badat i Döda Havet har jag. Till och med VARIT döda havet under en charad-övning efter badet. Hände under en turne i Jordanien. Rolig turne, en av de bästa.

John kom och gick med en påse i handen i Lumiere. Sambo Lotta, som såg honom långt före mig sade

"I huvet på ... i huvet på"...

under det att diskreta nickar sändes bakom mig. Mycket diskreta.

Jag fattade inget. Sedan såg jag honom.
I Lumiere.
Det finns ett apotek, numera två restauranger och ett stängt bageri som vi en gång funderade på att köpa.
Och sälja ValoBaugge när det är Tour De France. Det är synd att det inte blev något. Nästa liv.
Alldeles på vägen till Lumiere ligger Verriere, en vingård med det vita vin jag valt som mitt. Lotta har valt det också. Det tror jag.

Jag blev tillfrågad av en annan person att jag skulle säga till Håkan H att "jag kan ta och sjunga duett med dig". För han hade frågat hela kören vid ett tillfälle när jag inte var därstädes, jag var ju närvarande någon annastans.
Personen som frågade mig tyckte att "gör det!"

Ångrar det djupt. Men jag träffar honom då och då, senaste gången någon gång 2002 elle så, i trappen på musikskolan i Linköping. Sonen var med och tog i hand. Vi språkade lite, han skulle in på repetition.
Det var inte läge för något tankebyte.

Nu har han dock slutat sjunga...offentligt i alla fall.
I duschen tror jag inte han håller sig. Inte han heller.

Hockey har jag spelat. Men har inte tacklat någon över sargen.
Dock har jag träffat och talat en stund med Börje Salming. I Arguineguin. Han var där på semester med sin dåvarande fru och nyfött barn. Det slumpar sig så att jag haft salig i åminnelse "Taxen" Sjöberg som gymnastiklärare under tiden han spelade i Leksand. Pratade med Herr Salming om det. En kort stund.

Herr Salming lär ha svarat en gång på frågan "hur ofta byter du kalsonger?" Varannan dag om det "inte hänt något speciellt".

Vinnaren är...Hans...och...alla andra som gissade i tävlingen.

Och V...jag är ledsen att jag inte berättat allt för dig...
Hon var och är bedårande. Som solisten i Jordanien. Ni vet. Men jag är kärare i Meryl, för jag är lagd åt det hållet.

soam - visst är det gruvsamt. Ska kalla dét så från och med nu. Sjöng ju för tusan i kören på konserten. Vågade inte säga "ja". Hoppas jag är modigare idag.

Jag sålde en skiva till honom förresten. Håkan alltså. Kom jag på nu. Måste köpa den. Den är bra. Med Jose Carreras och ... hmmm... nä fallit mig ur minnet.

Lena vann också!

Fröken Lund. Vi undrar fortfarande vad det var i påsen. Han kom från det lilla apoteket. Samtidigt tror sambon att han kanske varit inne på broderiaffären som faktiskt också ligger där. I den lilla byn. Man åker igenom den fortare än man säger
"Rött vin till maten ikväll?"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, var det såååååå länge sedan du träffade Meryl. Då förstår jag att du inte har berättat. Jag såg förresten Mitt Afrika i Paris - med Meryl dubbad till franska! Ingen höjdare. Fast den unge mannen vid min sida i biomörkret, Bruno, var en höjdare. Vännen V.

Hans Lundgren sa...

En god vän till mig var i sällskap med sin gamla mamma på Tate Gallery i London. Den gamla mamman fick plötsligt syn på skådespelerskan Linda Gray och kunde inte hålla sig utan rusade fram och sa med omisskänlig stockholmsbrytning:
– Are you really Sue Ellen?
Linda Gray svarade:
– Yes, I am.

sLars sa...

Roligt! Sambon har sett "Pamela" i New York för ett tiotal år sedan. Tror inte sambon rusade fram...men ALLA, som det heter, tittade.

Fröken Lund sa...

Jag såg Quentin Tarantino en gång också. I poolen på blue lagoon. Men jag tycker inte att han är en sån fantastisk regissör som så många andra verkar tycka, så jag blev inte själv så imponerad.

sLars sa...

Tarantino!!! Dottern och jag bugar oss. Vi gillar honom. Visst...Kill Bill I och Kill Bill II är som de är. Lite, milt sagt, blodiga. Men de är bra.

Och visar en stark kvinna. DET tycker jag om.

Var ligger Blue Lagoon?