2015-07-10

Hur gör man egentligen persiljestuvad potatis?

  • Scharlottenlök, tog tre
  • Potatis, tog ett gäng
  • Aningen mjöl
  • Svartpeppar och salt
  • Socker. Lite. Jo! Det behövs.
  • Grädde, lite så där lagom
  • Mjölk
  • Persilja så klart
Koka potatisen i lite saltat vatten (ha inte i saltet när det kokar upp, det tar längre tid då) men låt den inte bli riktigt klar. Skiva den så klart i roliga bitar så går det fortare.

Hacka löken. salta lite och peppra. Svetta den lite i en kastrull med rapsolja.

Låt potatisen svetta med lite.
Salta lite och peppra. Rör försiktigt.

På med lite mjöl. Smärtar att göra så...gillar egentligen inte det...men ha på lite.

Vispgrädde - så klart - och mjölkdags - spelar ingen roll i princip vilken mjölk. Socker. Lite.
Ta lite som du tycker när det gäller grädde-mjölk, alltså 50-50 eller 30-70, men troligen mindre grädde än mjölk (inte om det är lättmjölk då får man ju liksom kompensera...:-).

Låt koka tills det blir en bra stuns på stuvningen. Rör då och då. Mjölkmat ska koka på ... just det ... låg värme. Så...sjuda snarare då. Okey då.

Nu är det dags att dutta i lite av isterbandsskyn från stekpannan där de steks - för du har ju isterband till liksom... - i stuvningen.
Smaka! Komplettera med någon krydda.

I med hackad persilja.

Inga kommentarer: