2012-12-01

Linköping har blivit med saluhall

Trodde jag i alla fall. Men det verkar inte så, det verkar vara samma företag i hela hallen. Men jag kan ha fel, men fel har jag inte när jag konstaterade att vår lokala ostleverantör - ni vet vilken jag menar - är billigare och bättre på exempelvis Comté. Norins :-) som jag talar om har Comté som är lagrad trettiosex månader, billigare än Matkällarens Comté som är lagrad - enligt uppgift - minst 16 månader.

Eh...minst sexton...okey...Låt oss då tala om något väsentligt. Taleggio, eller möjligen Talleggio, stavningen är inte viktig när man talar om priset. Möjligen för en sökrobot... Där var också Norins billigare.
Visst...det kan vara värt sju kronor kilot att sitta och mysa...på Matkällaren.

Men kan man mysa där? Idag var det rörigt, stökigt och rivigt. Inget lugn alls.

Ser fram emot om även denna av Linköping kopierade idé från Stockholm kan bli något. Det får framtiden utvisa.
2013-01-30 Framtiden har utvisat det...har inte varit där någon mer gång. Jo, förresten, gick igenom en gång för det var lite kallt ute. Och behövde lite värme men befann mig inte utanför Bokia ni vet, där på vägen. Därigenom  brukar jag också gå, med den skillnaden att jag kikar på   böcker man senare ska handla på CD-Media. Där priset är bättre. Avsevärt bättre.

I alla fall på pocket.

2 kommentarer:

Sara sa...

Jag tycker att detta var ett konstigt inlägg. Jag har en helt annan bild av saluhallen. Vad jag vet så är det fem företag i saluhallen, kanske inte var det i januari när du senast var där. Men efter en månad så kanske du inte ska döma, jag tycker att det var och är mycket vågat att försöka öppna och dra igång en saluhall i Linköping. Tråkigt med såna här inlägg, hjälp till istället, du tycks ju tycka om och uppskatta god mat. Jag äter deras lunch minst tre gånger i veckan och det finns ingen, enligt mig som är bättre. ang. osten så kan jag tycka att Norins bör ligga betydligt lägre i pris än bara 7kr med tanke på att det är ost som är deras grej och i saluhallen är det bara en liten del. Priset bör ju spegla mängden de säljer. Jag tycker att du bör ta ett besök till.

Lars Olof Sjöström sa...

Hej, skrev detta för ett år sedan, ursprungsinlägget. Baserat på fikadiskussioner vi hade då. Vi är många som då inte tyckte det var en saluhall berende på ensidigheten.
Nu finns det fler företag där och det är välkommet.
Det är till och med bra!
Har besökt saluhallen från och till, det är inte min grej riktigt. Senast såg jag en oengagerad människa vid disken, det gjordes någon maträtt. Intresset var riktat mer mot mobiltelefonen än sysslan. När det gäller lunch fanns det avsevärt bttre alternativ.
Speciellt med tanke på priset. I alla fall då, för ett år sedan. Men, ska in och kolla igen.