Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

2012-11-07

Trodde han skulle mördas efter en månad.

Men det gjorde han inte, han vann till och med igår. Det är med lättnad man kliver upp, äter (hotell)frukost och går vad det lider till arbetet. Tar det lite lugnt idag. Och tänk, det tror jag hela världen gör.

Är lite lugnare idag.

Igår var det ovisst. De flesta undrade vad skulle hända, tänk om en person skulle tagit rodret i tonårslandet USA med en gigantisk statsskuld, ägda av Kina och innehar ett slags omotiverat, självpåtaget världsherravälde och som sambon sa "han är nog värre än Bush Jr".

Nu blev det inte så.

Vi drar alla en lättnadens suck. Eller ja, inte alla kanske, men de flesta amerikaner, och det är tillräckligt. Siffrorna verkar tala sitt tydliga språk. Hoppas nu det blir lite lugn och ro runt Barack (som ju ÄR det nya korsordsordet). Obama. Så han kan hålla i rodret stadigt och sikta på fyrarna mot ett mognare USA, mot ett USA som tar sig ur sin hjärnfelkopplade tonårstid.

Sedan kan jag inte låta bli att fundera på varför det är så krångligt system i USA? Alltså valsystemet. Men det är klart, är det ett tonårsland så är det ju.

Fyra år till med en barack och inte ett fuskbygge, ger mig hopp om livet. Och om USA.

Inga kommentarer: