2007-05-14

Altanväder...det är det jämt...

Altanväder. Det är det jämt, grillade ute på den igår. Underbart bra. Det regnade, men det löser ju markisen. Lite lojt utdragen så, två meter eller så. Bara så det täcker där man står och grillar.

Hade lite tur, det regnade inte först så att när elden avtagit så satte jag grillen under markisen, annars blir man lite nervig, att det ska ta eld i just markisen. Hur skulle det se ut.

Vad som grillades? Lax.

Gott.

Såsen till äter ungdomarna (och jag själv) mycket av. Den återfinns i "My Way" av Erik Lallerstedt. Så stavar han nog namnet. Nu kycklingfix och senare lite Anna Pihl - det är ju måndag. Anna Pihl är ett måste.

4 kommentarer:

Maria sa...

Det är när jag läser sånt här som jag undrar om vi inte bor i två helt olika länder?

Här lägger man aldrig undan fleecen och dunvästen. Aldrig. Och just nu är de på hela tiden.

Det är ljuvligt på vårvintern. Men den här perioden är hemsk. Hemsk! Om det inte vore för Ljuset. Ljuset är Räddningen.

Det lät i alla fall underbart trevligt med grillmiddagen.

linlasj sa...

Vi har en granne som flyttat till BOden, hon säger samma sak. Det är ljuset som är räddningen. Och livet, DET har vi inte "här nere".

Dessutom är det så att ibland grillar jag med en gul värmande jacka på. För det kan vara lite svalt, dock inte så svalt som i "din" stad gissar jag.

Maria sa...

Har ni inte livet "där nere"? Jag förstod inte riktigt...

Och Boden. Ja, där är det ju ännu ljusare. Men hugaligen så långt norrut. Ur det perspektivet är jag sörlänning :) Det är ju nästan lika mellan Östersund och Boden som mellan Östersund och Linköping. För det är nånstans där du håller till va?

Jag längtar hursomhelst till min nya tillvaro på Lilla Essingen. Har läst på lite om ön nu och känner mig redan som hemma. Den kallas även Lilla Esset eller Lilla Lyxingen. Där kommer jag att trivas. Och där ska jag grilla nästa år i maj. Utan fleece :)

linlasj sa...

JO...visst har vi livet här nere, syftningsfel. Ursäkta...

Ser fint ut med lilla lyxingen. Det låter fint, och utan fleeeeeeece.