Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

Leta i den här bloggen

2006-08-25

Provet till polis-skolan är på tapeten, och detta är väl ett ämne som är ute på hala isen. En debattör säger
"– Det är lite för gammaldags och innehåller ord som inte ens används, till exempel ”floskler”, ”gytter” och ”slitna paltor”, säger han."

Floskler använde jag för en tid sedan. Gytter använde jag kanske inte, men vet vad det är. Gitter man inte lära sig vad gytter är kanske man inte heller passar som polis...

Slitna paltor är väl ett bra polis-uttryck? Någon, eller några i det klientel som poliser har att göra med kanske har just slitna paltor.

Detta har ju i och för sig med den föreslagna kanonen (hmmm heter det så tro. Nå.) runt litteratur man ska ha kommit i kontakt med under sin skoltid. Det är kanske inte så dumt trots allt. Men en liten lista på böcker som innehåller ord som gytter, slitna paltor och floskler.

Överhuvudtaget anser jag att proven är ju prov, det är inte meningen att alla ska klara dem. Det är heller inte meningen att proven ska anpassas till de som tar provet. I körkortsutbildningssammanhang skulle det bli katastrof...Eller varför inte förändra kirurgutbildningen; kan man hålla i en kniv får man jobbet.

Inga kommentarer: