Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

2005-09-30

Det går inte ihop, det stämmer bara inte. En farmor kan bara inte vara skyldig till att hon blir påkörd. Men det anfäktade advokaten till det fyllot som körde på farmor med barnbarn (båda dog tragiskt nog). För oss humanister som inte skiljer på människor via kön ter det sig mycket märkligt. Den döda farmodern lastas, till viss del, för ett brott begången av ett fyllo bakom ratten. Sanslöst. Torde mana till eftertanke.

En kvinna, i 20-års åldern, nyttjade tre pojkar i åldrarna 12 till 15 år. Hon fick fängelse i 1,5 år! Jag som inte trodde män kunde våldtas, och tänk...jag tänker liksom lite grand, vem tusan anmälde henne? Inte någon av pojkarna kan jag tänka. Låt vara att 12 år är och förblir pedofili. Men i alla fall. Tänk er in i det omvända... Tre pojkar nyttjar en kvinna. Brukar de bli dömda överhuvudtaget?

Frågade de förresten pojkarna hur de var klädda? Brukar de kanske gå hem till ensamma kvinnor kvällstid? De kanske gjort det förut. Funderade någon i rättsalen ens över frågeställningarna som funnits i ett omvänt mål? Kanske uppfattade kvinnan pojkarnas ståndpunkt (ber om ursäkta, jag kunde inte låtabli) som ett ja?

Det brukar sägas att kvinnan inte borde varit klädd på ena eller andra sättet. Eller att hon nog, (SÅ det SÅ) lever ett promiskuöst liv i största allmänhet. "Det vet man väl" om man tillhör rättsväsendet på något vis "hur kvinnor är".

Jag undrar hemma på kammaren vilket som är värst, att kvinnor som tar hand om sina barnbarn båda blir dödade av fulla män bakom ratten, eller att en kvinna som troligen halvt (troligen helt och fullt om jag tänker tillbaka på min tonårstid) medgivande av pojkarna nyttjar dem.

Lagen är lika för vissa. Apropå ingenting så tycker jag advokaten som försvarade fyllot hade lite väl många "så att säga" när han intervjuades i TV. Det har jag aldrig aldrig hört någon annan i yrket säga, de brukar vara verbala, vältaliga, med alla mackor i lunchboxen och på spåret. Denne advokat var långt därifrån. Så klart, han hörde ju (kanske först då) hur otroligt dumt det lät.

Och vart tog vägtrafikförordningen vägen? Man ska framföra sitt fordon så att man i alla lägen skall kunna stanna.

Det sorgliga är att feministiskt initiativ verkar rämna i fogarna. Vem ska man då vända sig till?

Inga kommentarer: