Lasses minneslappar och tankenotiser från Susnet:

Totalt: Månad: Vecka: Dag: Instagram

2010-08-24

Söker man vård ska man få den...

även om det är psyket som ska vårdas, att "knivmannen" sökte vård redan på torsdagen står det inget om i DNs artikel. Men den informationen återfinns i Correns. artikel. Man kan undra varpå det beror att en vårdsökande inte blev omhändertagen innan en ung oskyldig kvinna drabbas.

Varför är det så? Det är ju uppenbart bättre att ta hand om preventivt i stället för på "den vanliga" akuten som nu blev fallet.

Möjligen är psykakuten en kvasiakut och en slags dörrvakt där man inte får hjälp trots att man - i detta fallet bevisligen - behöver den.
Märkilgt.

Anmärkningsvärd och farlig utveckling.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skulle behöva besöka en psykiatrisk avdelning. Det är nog enda sättet för dig att förstå vad som pågår där. dåligt med resurser, platser, personal som gör sitt bästa för att hjälpa dom som kommer dit.
På en akut så tar man beslut om akuta problem. är febern 38 så skickas du hem med ipren från vanliga akuten, går den upp till 41 under natten så är läget ett annat. Att begära att man ska kunna se in i framtiden är lite mycket begärt till och med för en läkare.
Folk med dålig impulskontroll kommer alltid vara ett problem i vården oavsett avdelning. mår bra ena sekunden för att nästa må dåligt och sedan må bra igen.
Jag lider med personalen och tjejen som blev utsatta för den här idioten. egoistisk och utan impulskontroll mer än psykiskt sjuk.

sLars sa...

Det verkar fungera dåligt. Det är solklart. Dessutom var patienten just patient där. Och då tycker man bedömningen borde vara annorlunda.

Patienten själv kanske har en föraning om när skoven ska komma. Och gick till psykakuten. Det ignorerades där.