2008-06-16

Lyssnar på Anders Widmark

Esbjörn Svensson är död i en onödig dykolycka, dykolyckor är onödiga. Det krävs läkarundersökning innan man får ens börja, så att man liksom tål att andas under vattnet.

På någon av text-TV-sidorna - har inte orkat läsa några webb-tidningar än - står det att "hans kamrater saknade honom". Också onödigt, man håller ihop,man ser till att Alla är med.

Någon glömde Esbjörn, någon tänkte inte på att tänka på Esbjörn. Inte dykledaren ingen annan heller. I laget.

En hel jazzvärld sörjer, en 44-åring har tagits ur tiden "alldeles för tidigt" som det kommer att skrivas i morgon. Eller kanske just på tidningsredaktionerna runt om i landet.

Och jag måste betona att det är en onödig dykolycka, jag är inte ute efter att hänga någon för just Esbjörns död. Frånfälle, nertagande av skylt, trillade av pinn. Omskrivningarna är många för att just dö. Men nu är han det. Död.

Han fattas oss. Det är bra att det finns bevarat, inspelningar. Och den nya CD:n kommer att ges ut. Så klart. Han "hade velat det". Tryck den i många exemplar. Lova mig det. Det hade han velat också.

Jag som inte ens har en CD med honom. Varför ska jag sörja Esbjörn Svensson och e.s.t. ? Ja, inte vet jag, men sörjer det gör jag. Och det var längesedan. Det kom tårar. Nu gör det det.

Nu spelar Anders W "Jag kan icke räkna dem alla".

Ja, det är psalmer-skivan.
Vilken annars?

3 kommentarer:

Mika sa...

Nej det krävs inga läkarunderskningar för att få dyka...jag tog iallafall dycert utan det.

Anonym sa...

Nej det gjorde det förr i tiden (15 år sen) men nu är det ersatt med ett hälsointyg som du fyller i.

sLars sa...

Aha, så det är ändrat...aj aj aj...
Det var ju inte bra.

Tack.

Fortsätter att lyssna på Widmark. Ska ner på stan och köpa busskort och dottern, och e.s.t.plattor åt mig.